In hoeverre blijf jij jezelf?

Wat is het toch belangrijk om jezelf te kunnen blijven. Zowel in je privé- als je zakelijke leven. Regelmatig komen we het tijdens onze trainingen of coaching tegen dat veel vrouwen, leven naar de verwachtingen van anderen en het in eerste instantie niet in de gaten hebben. 

We zijn heel goed in het denken voor anderen en doen nogal wat aannames, wat wij denken dat er van ons verwacht wordt alleen stellen we die vraag niet. Wanneer blijkt dat we niet aan de verwachtingen voldoen, zetten we nog een tandje erbij en gaan nog harder werken in de hoop dat het dan wel goed is. Dit kan ten koste gaan van je zelfvertrouwen en daardoor kun je aan van alles en nog wat gaan twijfelen. Wat maakt dat we deze vraag niet stellen, dus wat de ander concreet van je verwacht? 

Hoeveel kans maak jij als ambitieuze vrouw- - sheriously

We zitten in de ratrace van het leven en gaan maar door en nemen niet de tijd om deze vraag te stellen of na te denken wat we zelf echt willen. Hierdoor kunnen we (een deel) van onszelf verliezen en leven we niet naar wat we ECHT belangrijk vinden.

Doe dingen waar je achter staat

Herken je het, dat je dingen moet doen terwijl je er zelf niet (helemaal) achter staat. Je doet ze omdat je denkt dat het van je verwacht wordt? Weet dat anderen mensen het merken wanneer je iets doet of verteld terwijl je het zelf niet gelooft of er niet achter staat. Als dit af en toe een keer voorkomt is het niet erg alleen wanneer dit een structureel patroon aanneemt, kun je jezelf (een stuk) kwijtraken en wordt het tijd voor actie.

Wat wil JIJ?

Het is belangrijk om regelmatig pas op de plaats te maken en goed na te denken of de dingen die je doet je eigenlijk wel energie geven en bij je passen. Wanneer uit dit stuk zelfreflectie je tot de conclusie komt dat de meeste zaken je energie kosten dan is het hoog tijd om in actie te komen. Ga nadenken wat je echt wil? Ga voelen waar je energie van krijgt en waarvan absoluut niet. Zorg dat je de energieslurpers minimaliseert en hetgeen je energie geeft uitbreidt.
Geen tijd voor deze zelfreflectie is geen excuus. Geen prioriteit is het dan en stel je dan de vraag: Hoe belangrijk vind je jezelf?

Zelfreflectie helpt

Nu zul je denken dat is makkelijk gezegd. Weet dat ik zelf jarenlang mijn kop in het zand heb gestoken en ben doorgegaan zonder enige vorm van zelfreflectie. Ik stond op het randje van een burn-out. Door echt te gaan voelen en zelfreflectie heb ik dit kunnen voorkomen en stappen durven zetten. Nu doe ik alleen nog maar dingen die ik echt leuk vind en waar ik energie van krijg en dat is echt een fantastisch gevoel.

Dit gunnen we jou ook!

Is dit herkenbaar voor je en wil je hier een keer (vrijblijvend) over sparren, neem dan contact op via info@sheriously.com of kijk hier verder op onze website.

#SHERIOUSLY #FemaleEmpowerment #jezelfzijn #jezelfblijven #verwachtingen #watwiljeecht #reflecteren #zelfreflectie #energie #krachtigpositioneren #volgjehart #voelen #vrouwenmeteenmissie #impact #hoebelangrijkvindjejezelf