Hoeveel kans maak jij als ambitieuze vrouw?

 

Vanaf 1 januari 2022 is de wet ‘evenwichtiger verhouding vrouwen en mannen in het bestuur en RvC’ ingegaan. Het doel van deze wet is om de verhouding tussen vrouwen en mannen in de top en subtop evenwichtiger te maken (diversiteit). Deze wet geldt voor beursgenoteerde bedrijven en de ongeveer 5000 grote vennootschappen in Nederland.

 

 

Hoeveel kans maak jij als ambitieuze vrouw- - sheriously

Hoe is de verhouding binnen de organisatie waar jij werkt?

Wat wordt daar gedaan aan een evenwichtiger verhouding tussen vrouwen en mannen? Hoe staat het met de doorgroeimogelijkheden voor vrouwen? Welke positie heeft de vrouw?

Gender bias

Uit onderzoek blijkt dat mensen het liefst een evenbeeld van zichzelf op een voor hun belangrijke positie zien. Daar heb je ook meteen een knelpunt te pakken aangezien een sollicitatie- of benoemingscommissie nu (nog) vaak uit vooral mannen bestaat.

Er wordt veel gedacht in stereotypen en dit kan leiden tot ongelijke kansen voor vrouwen. Genderstereotypen gaan over denkbeelden en verwachtingen. Zo worden aan mannen vaak eigenschappen als ambitie en resultaatgericht (masculiene eigenschappen) toegeschreven en aan vrouwen verbinding en empathie (feminiene eigenschappen). Daarnaast bestaat er het gender bias: dit betekent dat vrouwen bij gelijke kwalificaties aan die van mannen negatiever worden beoordeeld. Waar een man wordt beoordeeld op zijn goede doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid kan een vrouw beoordeeld worden als kil en bitchy. Dit soort zaken gebeuren vaak onbewust en zitten in onze cultuur ingebakken.

Het wordt tijd dat daar verandering in komt en we ons bewust gaan afvragen wat maakt dat deze vooroordelen en verwachtingen er zijn.

 

Bewust van elkaars kwaliteiten

Om je als vrouw meer bewust te worden dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen mannen en vrouwen en hoe hier (beter) mee om te gaan, hebben we een programma opgesteld. In plaats van je steeds aan te passen en masculiniteit de enige uitweg lijkt, laten we je zien dat we juist meer gebruik van elkaars kwaliteiten kunnen maken en authenticiteit heel belangrijk is, wat de resultaten van een bedrijf ten goede komt.

In eerste instantie is deze training gericht op ambitieuze vrouwen die de (of hún) top willen behalen.

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen,
neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@sheriously.com.