Hoe staat het met het langdurig verzuim van ambitieuze vrouwen in jouw organisatie?

Voordat we vorig jaar SHERIOUSLY startten, hebben we eerst een kwalitatief onderzoek uitgevoerd onder ambitieuze vrouwen in de ICT. We wilden graag achterhalen of wijzelf de enige vrouwen waren die, bij het beklimmen van de carrière ladder in een overwegende mannenwereld, tegen een aantal zaken aanliepen.
Al snel bleek dat dat zeker niet het geval was en de resultaten hebben we verwoord in ons e-book: ‘Volg je hart, spreek je uit en word nog succesvoller’.

Hoeveel kans maak jij als ambitieuze vrouw- - sheriously

Verzuim

Wat initieel niet in ons onderzoek opgenomen was, alleen wel sterk naar voren kwam tijdens de gesprekken zelf, was het feit dat meer dan 55 % van deze vrouwen voor een periode in hun carrière langdurig is (zijn) uitgevallen. We bedoelen hier dus niet het zwangerschapsverlof maar een burn-out. We zijn erg geschrokken van dit hoge aantal en hebben hierin zelf ook onze ervaring ondervonden. We zijn benieuwd hoe het staat met het langdurig verzuim onder vrouwen in de organisatie waar jij werkt?

Oorzaken

De oorzaken van deze uitval zijn op te splitsen in een aantal categorieën, waaronder:
·      Overcompenseren;
·      Impliciete communicatie waardoor je denkt elkaar te begrijpen;
·      Aannames niet (durven) checken;
·      Geen ‘nee’ durven zeggen;
·      Alles alleen willen oplossen – geen hulp (durven) vragen;
·      Zaken te persoonlijk maken;
·      Leven naar andermans verwachtingen;
·      Steeds meer je mannelijke vaardigheden inzet om one-of-the-guys te zijn alleen kom je steeds verder van jezelf af te staan;
·      Gevoel hebben geen keuze te hebben;
·      Bore-out (te veel en te lang in de comfort zone gebleven);

Is dit voor verschillende vrouwen in jouw organisatie ook herkenbaar?

Wat zou het geweldig zijn als we door een stuk bewustwording het verzuim onder ambitieuze vrouwen kunnen verlagen.

Oplossing

Met het 3-daags programma van ‘Krachtig Positioneren’, maken we vrouwen meer bewust van hun eigen grenzen en dat ze daarnaar moeten handelen. Daarnaast laten we ze ervaren dat ze het zelf in de hand hebben om zaken anders aan te pakken. We creëren momentum dat ze na gaan denken wat ze nu echt willen bereiken en waar ze energie van krijgen. Komen deze zaken je bekend voor of weet je iemand die hier tegenaan loopt, kijk dan op onze website www.sheriously.com voor meer informatie.

De volgende serie start op 5 april a.s. (dag 2: 22 april en dag 3: 25 mei) in Breda.

Daarnaast kunnen we ook een op maat gemaakte training opzetten die we incompany verzorgen. Wil je graag (vrijblijvend) sparren over de mogelijkheden hoe we jullie het beste kunnen helpen, stuur een mail naar info@sheriously.com.

 

#SHERIOUSLY #FemaleEmpowerment #bewustwording #duidelijkecommunicatie #verzuimverminderen #watisjeambitie #balans #mannelijkeenvrouwelijkevaardigheden

#stapbuitenjecomfortzone #krachtigpositioneren #impact #volgjehart #vrouwenmeteenmissie

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen,
neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@sheriously.com.