De top 4 persoonlijke obstakels die ambitieuze vrouwen in een overwegend mannelijke zakenwereld tegen kunnen komen!

Wij (Renate en Mirella) hebben lange tijd gewerkt in overwegend mannelijke zakenwerelden en zijn zelf in behoorlijk wat valkuilen gestapt. Dat was ook één van de redenen om ons kwalitatieve onderzoek te starten om te achterhalen waar anderen ambitieuze vrouwen zoal tegenaan lopen.

Wat blijkt ……. We zijn niet de enigen en ontdekte een aantal patronen.

Hoeveel kans maak jij als ambitieuze vrouw- - sheriously

Valkuilen en patronen

De 4 obstakels die ambitieuze vrouwen tegen kunnen komen zijn:

1.

Over het algemeen zijn vrouwen redelijk impliciet in onze communicatie en draaien soms om de boodschap heen. Hier mogen we veel duidelijk verwoorden wat we echt bedoelen.

 

2.

We willen eerst laten zien wat we in onze mars hebben in plaats van uit te spreken wat onze ambitie is en dat we bijvoorbeeld voor die promotie willen gaan. We werken heel hard en zetten nog een extra tandje bij in de verwachting dat de leidinggevende dit allemaal ziet en ook zo waardeert. Vaak met als resultaat dat we alsnog gepasseerd worden omdat de leidinggevende zich er niet van bewust was en op andere dingen heeft gelet. Dus maak kenbaar wat je ambitie is.

 

3.

Vrouwen zijn over het algemeen heel verbindend en passen zich aan. Als we hierin doorslaan, binnen een mannelijke zakenwereld, dan kunnen we masculien worden en kunnen we (deels) onze authenticiteit verliezen. Belangrijk is om jezelf te blijven en een balans te vinden tussen zowel onze mannelijke als vrouwelijke vaardigheden.

 

4.

Wij vrouwen denken dat we alles alleen moeten doen. Alleen als je echt hogerop wil komen, zorg voor een mannelijke mentor die jou wegwijs maakt en je goed positioneert binnen zijn netwerk. Hij kan je introduceren bij de ‘juiste’ mensen die je verder kunnen helpen. Mannen hebben nou eenmaal een old-boys netwerk en dat hebben wij dames (nog) niet.We weten dat een aantal zaken echt (ver) uit de gemiddelde comfortzone van een vrouw liggen. Mocht je hiermee aan de slag gaan, neem dan (vrijblijvend) contact met ons op via info@sheriously.com of neem een kijkje op onze website www.sheriously.com. We helpen je graag op weg.

#SHERIOUSLY #FemaleEmpowerment #blijfjezelfontwikkelen #duidelijkecommunicatie #watisjeambitie #balans #mannelijkeenvrouwelijkevaardigheden #stapbuitenjecomfortzone #krachtigpositioneren #impact #volgjehart #diversiteit #vrouwenmeteenmissie

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen,
neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@sheriously.com.